Mudassar Anwaar

Textilingenjör

Krister Ruth

Affärsutvecklare & Uppfinnare

Vår Historia.

Varumärkeslöfte: Genom innovativa, funktionella ​och hållbara kläder vill Ideal Underwear skapa en trygghet och ett ökat välbefinnande för människor som lider av svettningar!

Allt började med en passion för att utveckla innovativa, hållbara och funktionella kläder och samtidigt lösa de problem de människor har som svettas mer än genomsnittet.

Ideal Underwear grundades i Umeå i norra Sverige, men har rötter och influenser från både Lappland och Pakistan. Vi är båda serieentreprenörer med en lång bakgrund inom problemlösning, produktutveckling och innovation – och vi brinner för att bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle.

Krister Ruth, som är affärsutvecklare och uppfinnare, introducerades i ett mentorskapsprogram till Mudassar Anwar för att hjälpa honom med affärsutveckling av hans hållbara strumpor.

Under ett av deras möten frågade Krister: ”Mudassar, tror du att det går att utveckla en riktigt hållbar, funktionell och svettsäker t-shirt för alla som svettas?”
Krister fortsatte att berätta om problemen med svettfläckar på sina skjortor och kavajer, och hur osäkerheten ibland kan rubba självförtroendet i sociala sammanhang. Mudassar, som är textilingenjör, delade med sig av sina tankar om några möjliga lösningar men svarade självsäkert; ”Ja!”

Lång historia kort: Vi utvecklade våra första prototyper 2019 av en T-shirt med ett svettsäkert trelagers-skydd under armarna, i världens mest hållbara fiber Hampa och Tencel.

De här materialen har de bästa egenskaperna för känslig hud, naturliga och multifunktionella, och vi började därefter båda testa produkten i olika varma, pressande, stressiga och svettiga situationer. De första resultaten var mycket lovande och vi var både stolta och förhoppningsfulla över att kunna erbjuda en produkt som löser ett stort personligt problemet för de 15 % av världens befolkning som lider av överdriven svettning.

Men såklart var vi inte klara. De följande tre åren fortsatte vi förbättra vår produkt, för att göra den så hållbar som möjligt, för både människan och miljön – och att vi genom dessa T-shirts kan bidra till en mer långsiktig och hållbar värld, där människor kan känna sig trygga från insidan och ut.

Namngivningen av T-shirten blev enklare – Ideal Underwear.
Det känns som en direkt beskrivning av filosofin bakom varumärket och det löfte vi ger till våra blivande kunder. Vi erbjuder en unik kollektion av underkläder som är idealiska för människor som svettas.

Såklart ska vår T-shirt även passa människor som svettas normalt, eller tillochmed lite. Därför är den både skön och snygg också – utöver fräsch i alla lägen. Ett måste att ha i din garderob helt enkelt!
Prova en T-shirt och du kommer direkt att få en uppfattning om den kvaliteten och den känsla du kan gå runt med.

Vi kan garantera dig att det kommer att bli din nya favorit t-shirt.

Våra värderingar

”Vårt svenska och pakistanska arv av innovation, hållbarhet och hantverk är djupt rotat i vårt DNA. Den kraften använder vi för att ge oss som svettas en trygg, hållbar och funktionell vardag”
Krister Ruth, affärsutvecklare & Mudassar Anwar, textilingenjör.

Vi grundades i Umeå, i norra Sverige, men vi har rötter och influenser från Lappland och Pakistan. Att bo i Västerbotten är lycka! Vi är den region i världen med det högsta Sociala framstegs indexet, en indikator som gör en fullständig bedömning av människors välbefinnande i ett samhälle, baserat på olika sociala, kulturella och miljömässiga variabler.

Vårt läge i Arktis med sin kyla, vackra natur och långa avstånd gör att vi människor behöver ta hand om vår omgivning och varandra, och det gör vi med glädje och stolthet! Vi ser det som vår plikt att föra dessa värderingar vidare.

Och det gör vi, med Ideal Underwear!